مهارت های نرم چیست؟

در ابتدای پروسه استخدام افراد و گزینش از میان متقاضیان بسیاری که درحال حاضر برای موقعیت های شغلی مختلف وجود دارد، باید ویژگی ها و مهارت های هر فرد از جهت های متنوعی مورد بررسی قرار بگیرد. تنها یک بخش از ویژگی ها و مهارت هایی که باید بررسی شود مربوط به توانایی های کاری فرد است و بخش دیگر و متنوع تر این بررسی، مربوط به ویژگی های افراد که موجب توسعه فردی آن ها می شود و پتانسیل های شخصیتی آن ها رانشان می دهد، می باشد. در این مقاله به توضیح این بخش از ویژگی ها که به آنها مهارت های نرم گفته می شود، می پردازیم.

تعریف مهارت نرم

در ابتدا اگر بخواهیم به تعریف کلی مهارت های سخت بپردازیم تا پس از آن به مهارت های نرم برسیم، باید گفت مهارت های سخت به توانایی های قابل آموزش مرتبط با هر جایگاه شغلی گفته می شود که مهارت های واضح و مشخصی در راستای انجام یک فعالیت مشخص هستند.

در سوی دیگر مهارت‌ های نرم، مهارت‌ های ذهنی هستند که ارزیابی کمیت آن‌ها بسیار دشوارتر از مهارت‌های سخت است. از مهارت‌های نرم با عنوان «مهارت‌های انسانی» یا «مهارت‌های بین فردی» نیز یاد می‌شود و مهارت‌هایی هستند که به تعامل و ارتباطات هر فرد می پردازند. برای مثال ارتباطات، انعطاف‌پذیری، مذاکره، کار تیمی، فن‌بیان، رهبری، انگیزه، صبر، توانایی حل مسئله، مدیریت زمان و اخلاق کاری از سری مهارت هایی هستند که در این دسته بندی قرار می گیرند.

مهارت‌های نرم، موجب افزایش ارزش شما در محیط کاری نسبت به سایر افراد می شود. بسته به نوع شرکت یا کسب‌وکار، کارفرمایان به دنبال جذب افرادی با مهارت‌های کلیدی و با تجربه برای سمت‌های موجود هستند، اما با وجود اهمیت بالای این مهارت‌ها، مهارت‌های نرم ویژه‌ای نیز وجود دارند که کارفرمایان در هنگام استخدام نیرو به دنبال یافتن آن‌ها هستند. مهارت های نرم می توانند به اندازه مهارت های سخت در موقعیت و پیشرفت کاری تاثیر گذار باشند و در اصل این مهارت های نرم هر فرد هستند که وجه تمایز او با سایر افراد هم رده را ایجاد می کنند و راه بهبود جایگاه شغلی را هموار می کند.

مهارت نرم

مهم ترین مهارت های نرم

در ادامه این مقاله از سایت اتنسی مهم ترین مهارت های نرم را ذکر می کنیم.

ارتباطات و مهارت‌ های بین فردی

برای مورد توجه گرفتن در محیط کار باید در میان همکاران و مدیران خود دیده و شناخته شوید و این اتفاق در صورت برقراری ارتباط درست و ایجاد روابط کاری محقق می شود.

مهارت‌ های حل مسئله 

در هر موقعیت شغلی چالش ها و مشکلات اجتناب ناپذیرند و آنچه ارزش های یک نیروی کار را مشخص می کند مواجهه او با مشکلات و نحوه حل مسئله اوست همچنین کارمندانی که در برابر مشکلات به دنبال مشاوره و پیشنهادات سایر افراد تیم هستند از ارزش بالایی برخوردارند.

داشتن اخلاق کاری

اساسا اخلاق کاری تا حد زیادی قابل آموزش نیست و به ارزش های اخلاقی هر فرد بستگی دارد. برای مثال این که فرد تا چه میزان برای انجام وظایف خود در سطحی بالا، ارزش قائل است و جدا از کنترل و نظارت مدیران به انجام درست و دقیق وظایف خود می پردازد، نشان از اخلاق کاری فرد در سطح بالا دارد.

مهارت‌های تحقیقاتی قوی

کارکنانی که توانایی انجام تحقیقات و استفاده از منابع موجود را دارند و در موارد مختلف به تحقیق و بررسی با استفاده از امکانات می پردازند، می‌توانند کشف کنند که رقبا چه راهکارهایی برای رسیدن به موفقیت در اختیار دارند و راه های رسیدن به شرایط بهتر چیست تا به موفقیت مجموعه خود نیز کمک کنند.

مهارت‌ های مدیریت زمان

مهارت‌های مدیریت زمان برای کارمندان نتیجه‌ محور، کلید اتمام وظایف و انجام به موقع آن‌ها است.

مهارت‌ های مدیریت پروژه

افرادی که به انجام روتین روزمره شغل خود مشغول هستند، باید بدانند که چگونه هر یک از فعالیت‌های خود را اولویت‌بندی و برنامه‌ ریزی کنند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن، کارهایشان را به بهترین نحو به انجام برسانند.

 انعطاف‌پذیری

با توجه به تغییرات و پیشرفت های سریع در شرکت ها و مجموعه ها، توانایی سازگاری با شرایط و انعطاف‌پذیری کارکنان، به شرکت‌ها کمک می‌کند که رو به جلو حرکت کنند و در میدان رقابت باقی بمانند.

کار تیمی

در شرایط فعلی، بیشتر امور به شکل فعالیت‌های تیمی انجام می‌شوند. کارفرمایان اغلب به دنبال استخدام کارمندانی هستند که بتوانند به خوبی در فعالیت های تیمی جا بگیرند، اهل همکاری باشند و به شکل موثری با سایر همکاران خود تعامل کنند و کار کردن به صورت گروهی و تعاملی برای آن ها خوشایند باشد.

اعتماد به‌ نفس

کارمندانی که از اعتماد به‌ نفس بالایی برخوردار هستند، می‌توانند خود را از چالش‌های موجود در محل کار جدا کنند و تحت تاثیر قرار نگیرند. اعتماد به نفس احساس قدرت و توانایی بالایی در کارمندان ایجاد می کند که موجب بالا رفتن روند عملکرد آن ها می شود.

توانایی پذیرش انتقاد

برای افزایش رشد و یادگیری و ایجاد فضایی پویا در محیط کار این امر بسیار ضروری است که افراد توانایی تحمل و پذیرش انتقادات را داشته باشند. پذیرش انتقاد از طرف فرد موجب می شود ایرادات برطرف شده و گفت و گو شکل بگیرد.

مهارت‌ رهبری

حتی اگر جایگاه شغلی مدنظر یک موقعیت مدیریتی نباشد، اینکه فرد در موقعیت های حساس و در برابر مشکلات پیش بینی نشده، همچنین در ارتباط با سایر همکاران خود مهارت رهبری داشته باشد بسیار تاثیرگذار است.

مهارت‌ رهبری

اهمیت آشنایی با مهارت های نرم

در تمامی جایگاه های شغلی کارکنان نیاز دارند که به سایر افراد تیم نیز نزدیک شوند و با آنان در کار تعامل داشته باشند. نکته دیگری که در این مبحث مهم است این است که مهارت ‌های نرم، قابلیت انتقال را دارند و هر شخص جدا از شغل خود، این مهارت‌ها را به کار می‌گیرد. بنابراین، در محیط کار نیز چنین شخصی می‌تواند منعطف تر باشد.

مهارت‌ های نرم، به‌ خصوص در آن دسته از محیط‌های کاری که تعاملات بین افراد داخل محیط کار و بیرون از آن زیاد است، بیشتر اهمیت پیدا می‌کند.

نتیجه گیری

اهمیت مهارت های سخت واضح و مشخص است زیرا برای انجام یک کار باید مهارت های اولیه و اساسی و آموزش های لازم آن زمینه را فراگرفت و در آن مهارت داشت. اما مهارت های نرم مسیری مناسب برای پیشرفت شغلی، تمایل برای بهتر بودن و تعامل با مدیر و همکاران را ایجاد می کند که نشان دهنده ارزش این نوع از مهارت ها برای به دست آوردن یک جایگاه شغلی است. در این مقاله به توضیح مهارت های نرم پرداختیم، امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

ارسال دیدگاه

تلفن پشتیبانی

۰۹۴۲۶۰۰۱۰۴۶

ساعات پاسخگویی
شنبه تا چهارشنبه – ۸ تا ۱۸
پنج شنبه – ۸ تا ۱۲

© ۲۰۲۰ | تمامی حقوق برای atency.ir محفوظ است.

نشانی دفتر تهران: آفریقای شمالی (جردن)، خیابان عاطفی غربی

نشانی دفتر اصفهان: خیابان سهروردی، خیابان فرهنگ، کوچه یکم