تکنولوژی رایانش ابری

رایانش ابری (cloud computing) یکی از مباحث بسیار جدید و جذاب در مبحث تکنولوژی است که مزایای آن بسیار کاربردی است و با این تکنولوژی و قابلیت هایی که ارائه می دهد بسیاری از مشکلات در حوزه ثبت و ذخیره اطلاعات برطرف شده است. در این مقاله درباره ی رایانش ابری و مزایای آن صحبت خواهیم کرد.

پیش از ظهور فناوری ابری، کسب‌ و‌ کارها مجبور بودند سرورها و تجهیزات موردنیاز را برای انجام کارهای خود را خریداری کرده و علاوه بر صرف هزینه هنگفت برای این تجهیزات، اطلاعات و داده‌ ها نیز در هارد دیسک‌ های متعدد ذخیره و نگهداری می‌ شد. علاوه بر اینکه دسترسی و نگهداری از این تجهیزات و داده‌ها سخت و زمان‌ بر بود، خطرهای زیادی مانند مخدوش شدن، گم شدن و از‌دست‌رفتن آن‌ها نیز وجود داشت.

همچنین بسیاری از شرکت‌ های کوچک با بودجه کم خود، قادر به تهیه این تجهیزات و سرورها نبودند و کم‌ کم به استفاده مشترک از تجهیزات روی آوردند. به اشتراک‌ گذاری تجهیزات به نوعی عملکردی مشابه با سرویس رایانش ابری را دارد.

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری فضایی در بستر اینترنت است که امکان ذخیره اطلاعات را برای شما فراهم می کند. رایانش ابری و یا کلود (cloud) مانند ابری از اطلاعات است که محل قرارگیری مشخصی ندارد و یک فضای مجازی در وب است. این نوع حافظه به کاربران این امکان را می دهد که اطلاعات خود را به طور خصوصی و یا عمومی در حافظه های ابری ذخیره کنند و در هر زمان و مکانی به آن دسترسی داشته باشند.

به نوع دیگر می توان گفت رایانش ابری ارائه آنلاین منابعی مثل رم، cpu، شبکه و یا خدماتی مثل دیتابیس ها متناسب با نیاز کاربر است. با استفاده از رایانش ابری کاربران دیگر نیازی به تامین سخت افزار ندارند. در این تکنولوژی هر کاربر می تواند بدون محدودیت و با توجه به نیازش سرویس مورد نظرش را انتخاب کند. سرویس رایانش ابری برای تهیه نسخه پشتیبان از داده و تامین ظرفیت پردازش اضافی به طوری قابل اطمینان و قابل گسترش استفاده می شود.

رایانش ابری

مزایای رایانش ابری

استفاده از رایانش ابری در کسب و کار ها با مزایای بسیاری همراه است. در ادامه ویژگی های مثبت استفاده از رایانش ابری را بیان می کنیم.

  • تعبیه و اجرای آسان: سیستم رایانش ابری به دلیل نوع خود به کسب و کارها اجازه می دهد به راحتی و بدون نیاز به زیرساخت و مشکلات سخت افزاری فرایندهای خود را به انجام برسانند.
  • دسترسی آسان: رایانش ابری به شما این امکان را می دهد که در هر لحظه و هر مکان و تنها با اتصال به اینترنت به تمامی اطلاعات و داده های ذخیره شده خود دسترسی داشته باشید.
  • عدم نیاز به سخت افزار: با توجه به اینکه تمامی فضای رایانش ابری یک فضای مجازی است نیازی به نصب و راه اندازی سرور و یا حافظه های فیزیکی نمی باشد.
  • صرفه جویی در هزینه ها: به دلیل کاهش سخت افزار ها و هزینه های IT، هزینه های نگهداری سیستم ها و دستمزد نیروهای پشتیبانی صرفه اقتصادی این سیستم برای شرکت ها بسیار زیاد است.
  • انعطاف پذیری بالا: در سیستم های ابری با رشد کسب و کار منابع ابری آن نیز می تواند رشد کند. در این صورت نیازی به تخمین میزان فضای مورد نیاز نیست در نتیجه امکان خطا وجود ندارد و اتلاف هزینه ای در این زمینه پیش نمی آید.
  • بازیابی موثر اطلاعات: کارآمدترین سیستم ریکاوری داده ها را سرویس های ابری و کلود دارند. این سرویس ها اطلاعات و نرم افزار ها را با بالاترین سرعت و درصد مطابقت ریکاوری می کنند و بازگشت اطلاعات از بین رفته با درصد بالایی تضمین می شود.

معایب سرویس های رایانش ابری

هر سیستم در کنار نقاط قوت خود نقاط ضعف مخصوص به خود را دارد و بهتر است با در نظر گرفتن آن درک و آشنایی درستی از آن پیدا کنیم.

  • نداشتن کنترل کامل: با سپردن اطلاعات به سیستم رایانش ابری دسترسی و مدیریت کامل بر روی اطلاعات خود نخواهیم داشت و باید به سیستم های IT این کلود ها اعتماد کنیم.
  • عدم دریافت همه قابلیت ها: اگر در هنگام تهیه این سیستم ها برای فعال سازی برخی از قابلیت ها اقدام نکنید. ممکن است تنها بتوانید از برخی قابلیت های محدود این سیستم استفاده کنید.
  • نیاز به سرور فیزیکی: با استفاده از سیستم های رایانش ابری به طور کامل استفاده از سرور در مجموعه حذف نمی شود و در نهایت نیاز به سرور و تجهیزات IT وجود دارد.

معایب رایانش ابری

سیستم های رایانش ابری در چه مواردی کاربرد دارند؟

در حال حاضر استفاده از رایانش ابری روز به روز در حال گسترش است و وارد زندگی روزمره همه ما شده است. سرویس های آنلاین در هر زمینه ای مانند فیلم و سریال و موسیقی و سرویس های ویرایش اسناد و ارسال ایمیل با پشتیبانی رایانش ابری خدمات خود را به ما ارائه می دهند و نمونه های بازر استفاده روزمره ما از این تکنولوژی هستند. این سرویس برای پردازش عملکردهایی مانند حسابداری، کنترل موجودی، منابع انسانی و مدیریت ارتباط با مشتری کاربرد دارد و برای کسب و کارهای کوچک و نوپا بسیار کاربردی و به صرفه است.

انواع سرویس های رایانش ابری

  • زیرساخت به عنوان یک سرویس (laaS): منابع رایانش مجازی را از طریق اینترنت به سازمان ها ارائه می دهد. در این سرویس زیر ساخت ها توسط یک ارائه دهنده سرویس های ابری در خارج از شرکت شما ایجاد می شوند که با استفاده از اینترنت در اختیار عموم قرار می گیرند.
  • بستر به عنوان یک سرویس (PaaS): این سرویس نوعی از رایانش ابری است که در آن ارائه دهنده خدمات، بستری را به مشتریان به وجود می آورد و  به آن‌ها امکان می دهد تا بدون نیاز به ایجاد و حفظ زیرساخت‌هایی از جمله نرم‌افزارها، توسعه، اداره و مدیریت برنامه های تجاری را فراهم کنند. PaaS را می‌توان از طریق ابرهای عمومی، خصوصی یا ترکیبی ارائه داد. با داشتن cloud عمومی، مشتری استقرار نرم افزار را کنترل می‌کند، در حالی‌که ارائه دهنده ابر تمام اجزای اصلی فناوری اطلاعات مورد نیاز برای میزبانی برنامه‌ها از جمله سرورها، سیستم‌های ذخیره‌سازی، شبکه‌ها، سیستم‌عامل‌ها و پایگاه‌های داده را تحویل می‌دهد.
  • نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS): یکی از معروف‌ترین انواع رایانش ابری، SaaS است. این سرویس به زبان ساده یک مدل توزیع نرم افزار است که در آن ارائه دهنده سرویس، میزبان برنامه‌های مشتریان است و آن‌ها را از طریق اینترنت در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. این نوع رایانش ابری نیازی به بارگیری و نصب نرم‌افزارها بر روی کامپیوترهای شخصی هر کاربر ندارد و موجب صرفه‌جویی در وقت کارکنان فنی می‌شود. همچنین خدماتی نظیر تعمیرات و نگهداری نیز توسط ارائه‌دهنده این سرویس انجام می‌شود.

نتیجه گیری

تکنولوژی ها و امکانات دیجیتال جدید و رو به پیشرفت همواره در حال آسان تر کردن و رفع نیاز های کاربران در زمینه های مختلف هستند. رایانش ابری یکی از سرویس هایی است که تاثیر مهمی در رفع نیاز های مرتبط با ذخیره اطلاعات و داده ها داشته است. در این مقاله به بررسی ویژگی های رایانش ابری و مزایای آن پرداختیم، امیدواریم از مطالب این مقاله استفاده لازم را برده باشید.

مقالات زیر را از دست ندهید:

مدیریت منابع انسانی

چالش های منابع انسانی

تاثیر نرم افزار حضوروغیاب بر کسب و کار

ارسال دیدگاه

تلفن پشتیبانی

۰۹۴۲۶۰۰۱۰۴۶

ساعات پاسخگویی
شنبه تا چهارشنبه – ۸ تا ۱۸
پنج شنبه – ۸ تا ۱۲

© ۲۰۲۰ | تمامی حقوق برای atency.ir محفوظ است.

نشانی دفتر تهران: آفریقای شمالی (جردن)، خیابان عاطفی غربی

نشانی دفتر اصفهان: خیابان سهروردی، خیابان فرهنگ، کوچه یکم